Home / Doesburg / Doesburgse Haringparty op 23 juni wordt speciaal

Doesburgse Haringparty op 23 juni wordt speciaal

DOESBURG – Op donderdag 23 juni zal voor de vierde maal de Doesburgse Haringparty worden gehouden door Rotaryclub Doesburg. Dit jaar wordt die gehouden op een heel speciale plek en om meerdere redenen belooft het een speciale middag/avond te worden.

De locatie is het plein achter het Stadhuis, waar van 16.00 tot 17.00 uur, voorafgaand aan de Haringparty, een aantal officiële handelingen zullen worden verricht. Allereerst zal het plein officieel worden omgedoopt in de Vischmarkt, verwijzend naar de handel in vis op die plek in het begin van de vorige eeuw. Hieraan gekoppeld zal het eerste nieuwe Doesburgse Straatnaambord worden onthuld.
Om 16.30 uur wordt de nieuwe Doesburgse Maquette onthuld. Deze Bronzen maquette is het resultaat van de opbrengsten van de vorige Haringparty en krijgt zijn plek op hetzelfde plein achter het Stadhuis. De ideeën en de noeste arbeid van de Doesburgse kunstenaar en zilversmid Marcel Blok worden na een jaar eindelijk zichtbaar. De onthulling zal worden verricht door de burgemeester van Doesburg, mevrouw Loes van der Meijs. En Doesburg krijgt er in zijn straatmeubilair weer een pareltje bij. Een mooie centrale plek om af te spreken of om een Stadswandeling te starten of te eindigen.

Vanaf 17.00 uur gaat de Haringparty van start op hetzelfde plein. Er is weer volop Hollandsche Nieuwe en Zuidam Corenwijn en er kan weer worden geboden op twee vaatjes Nieuwe Haring. Bovenal staat de Doesburgse gezelligheid centraal en is er volop gelegenheid tot netwerken. Het project waar dit jaar de opbrengst naar toe gaat, is een zogenaamde Doesburgse Wereldwijzer, die in de loop van 2017 zichtbaar zal worden op een nog nader te bepalen plek in Doesburg.
Geïnteresseerden in de Haringparty kunnen zich aanmelden via de site www.haringparty-doesburg.nl. Het entreegeld bedraagt € 30,00 p.p., waarvan het merendeel naar het te realiseren project zal gaan. Dit bedrag kan contant worden voldaan bij binnenkomst van de tent op het plein. Het programma zal tot circa 20.00 uur duren.

www.haringparty-doesburg.nl
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.