Home / Velp / Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje

Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje

VELP – Het broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een vrij nieuw sociaal vangnet voor en dóór ondernemers. Ook de regio Arnhem/Velp krijgt een broodfonds, na een speciale informatieavond op 22 juni in Kastanjelaan 13 in Velp.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek, dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.
“Deze solidariteit in een nieuw jasje valt bij ondernemers in goede aarde”, legt initiatiefnemer André Jonkers van de BroodfondsMakers uit. “Omdat het kleinschalig en overzichtelijk is, weten de mensen in een broodfonds precies wat er met hun geld gebeurt. En dankzij het onderlinge vertrouwen blijft het een betaalbare oplossing.”
De informatiebijeenkomst in Velp organiseren de BroodfondsMakers samen met lokale ondernemers Ilse Houtgast en Rob van den Broek.
Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

De avond op 22 juni pm 19.30 uur in Kastanjelaan 13 in Velp, is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een broodfonds willen starten. Belangstellenden krijgen die avond uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl. Aanmelden kan via: info@broodfonds.nl.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.