Home / Doesburg / Maartensmaal in trek

Maartensmaal in trek

DOESBURG – Gelijktijdig met het Hanzefeest is in Doesburg ook de St. Maartensmaaltijd. Allebei een feest uit de middeleeuwen dat fantastisch op elkaar aansluit. De Martinikerk was het decor van lange tafels met gratis veldsoep, brood en meloen.

Al vroeg was het druk met mensen die een kom heerlijke veldsoep, brood en meloen kwamen eten. De vele vrijwilligers hadden het druk om iedereen van eten te voorzien. Dan afruimen en de boel weer snel afwassen voor de volgende eters. Dit keer werd er ook geprokkeld, dat wil zeggen dat er mensen van werkstation Beinum mee hielpen. In vier van de zes ploegen werd een vrijwilliger van Philadelphia Werkstation Beinum uit Doesburg geplaatst. Deze cliënten werken de hele dag met de ploegen mee en leren elkaar dus niet alleen kennen tijdens het koffiedrinken en het samen eten van een broodje, maar ook tijdens het werk dat je als vrijwilliger doet om een mooi evenement neer te zetten. Zij deden mee in de afwas- en opschepploeg. Ook werd in de keuken meegeholpen bij het maken van de soep, het klaarzetten van alle ingrediënten en het snijden van brood en meloen. Een heel fijn initiatief waar iedereen van genoten heeft.

Binnen was er uiteraard middeleeuwse muziek te horen en net buiten de kerk zat een echte waarzegster uit die tijd en ook hier werd druk gebruik van gemaakt. Op het marktplein was de curiosamarkt waar ook nog optredens waren. Het was het onder een heerlijk zonnetje en een behaaglijke temperatuur heerlijk om langs de kraampjes te snuffelen. – foto: Hanny ten Dolle
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.