Home / Doesburg / Terug naar de middeleeuwen

Terug naar de middeleeuwen

DOESBURG – In de historische binnenstad van Doesburg vond zaterdag weer het Hanzefeest plaats. Het nieuwe bestuur heeft zijn/haar uiterste best gedaan en ze doen beslist niet onder voor het vorige bestuur. Hiermee blijkt ook wel dat de overdracht heel goed gedaan is.

In de stad waren natuurlijk heel veel mensen die allemaal in middeleeuwse kleding liepen. Zowel van de Hanzefeesten organisatie, de vele vrijwilligers als ook bewoners en winkeliers. Iedereen had zijn uiterste best gedaan de Hanzestad terug te toveren naar de middeleeuwen. Beter dan in Doesburg kan een Hanzefeest niet op z’n plek zijn. De binnenstad is nog net als in de Hanzetijd. De raadsvergadering met de raadsleden in de mooie kleding trok heel veel bekijks. Het thema was dit keer de schipbrug, een bron van zorg voor de gemeente. Vele standjes met zeer oude ambachten lieten zien hoe het vroeger ging. Natuurlijk ontbraken de ganzenhoedster en soldaten te paard niet. De roofvogels trokken veel aandacht en de shows werden dan ook druk bezocht. Overal waren demonstraties, zoals hoe te vechten met bijlen, zwaarden en ander eng tuig. Een varkentje aan het spit boven een houtvuur op de ouderwetse manier gebraden was natuurlijk ook heel erg lekker. – foto: Hanny ten Dolle
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.