Home / Rheden / Altijd in de Buurt werkt aan leefbaarheid en lokale economie

Altijd in de Buurt werkt aan leefbaarheid en lokale economie

RHEDEN / DE STEEG – De doelstelling is nobel: De dorpen economisch weer op de kaart zetten en de leefbaarheid vergroten. Altijd in de Buurt is een lokale samenwerking tussen Jeroen Perk en René Terbeek, afkomstig uit het dorp Rheden. Jeroen is grafisch vormgever en René webdesigner. Het duo wil de kleine kernen Rheden De Steeg uit het slob halen door lokale ondernemers een platform te bieden.

"Want als zij kunnen overleven is dat goed voor de lokale economie en leefbaarheid in het dorp", aldus het duo.

De kleine kern uit het slob!, is hun motto. "We zien en horen het allemaal: het gaat niet best met een groot gedeelte van het lokale ondernemerschap in kleine kernen. De zicht- en vindbaarheid van de ondernemer binnen eigen dorpsgrenzen laat te wensen over", aldus Jeroen. "De kleine lokale ondernemer beschikt niet of nauwelijks over een marketingbudget, raakt overspoelt door marketingcampagnes van grote winkelketens en verdwijnt langzaam maar zeker uit zicht. Het wordt tijd voor actie. Veel van deze lokale ondernemers verdienen onze steun! Ze dragen al jaren een steentje bij in het belang van onze lee¬fbaarheid, bijvoorbeeld middels sponsoring van lokale verenigingen en/of goede doelen."

Altijd in de Buurt biedt de lokale ondernemer een helpende hand door maar liefst vijf pakkende betaalbare reclame-uitingen aan te bieden. In print en online. Terbeek: "Van de lokale ondernemer vragen we of ze er zichzelf persoonlijk in voorstellen, van hun beste kant laten zien en een collectief vormen. Wanneer ‘wij’ structureel als collectief adverteren, zullen we ons kunnen meten met omliggende dorpen en wordt er weer over onze kleine dorpjes gesproken. "Het pakket dat ze bieden kent een laagdrempelige instap. Iedere lokale ondernemer kan en mag meedoen. Het concept kent echter een minimum van 50 deelnemers, alvorens een kick-off. "Dat lijkt misschien veel, maar de voordelen van een collectief gelden uiteraard ook voor ons", vult Perk aan. "Minder deelnemers brengen ons niet in de gelegenheid dit tegen kostprijs aan te kunnen bieden."

Om een mogelijke drempel te verlagen verzoeken ze de lokale overheid om steun en medewerking. Een gesprek met de wethouders Constans Pos en Ronald Haverkamp is inmiddels gepland. Perk: "Samen doen is niet alleen samen kosten delen, maar ook samen optrekken en samen profiteren van de voordelen van het collectief. Een unieke samenwerking tussen lokale ondernemers, lokale inwoners en de lokale overheid voor een verbeterde leefbaarheid en bloeiende samenleving." De eerste resultaten zijn er: "Onze teller staat op tien deelnemers. Middels persoonlijk gesprekken hopen we de 50 lokale ondernemers aan boord te krijgen."

Ondernemers in Rheden en De Steeg kunnen zich aanmelden via www.altijdindebuurt.com of de Facebookpage ‘Je doet het in Rheden’.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.