Home / Rheden / Geslaagde missie van Team PA

Geslaagde missie van Team PA

RHEDEN – Team PA uit Rheden is na een geslaagde missie op de Alpe d’Huez teruggekeerd in Rheden. De deelnemers hebben tijdens het evenement Alpe d’HuZes de berg meerdere malen beklommen en daarmee geld opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

Het was een regenachtige week in de Franse Alpen en dat maakte de uitdaging des te pittiger. Vanaf de start om 04.30 uur is het nauwelijks droog geweest en dat maakte het fris, wat weer invloed had op de conditie en de spieren. De eerste paar beklimmingen werden nog in de mist gereden. Zo werd de deelnemers helaas het prachtige uitzicht op de Alpen afgenomen. Later trok de mist op en maakte plaats voor regen. Regen op 700 meter hoogte in dit jaargetijde is fris, maar op 1800 meter gewoonweg koud. De euforie van een aankomst, maakt snel plaats voor afzien. Afzien omdat het warme lijf snel afkoelde door een lage temperatuur en regen. De afdaling was onder deze omstandigheden helemaal een uitdaging.

Toch is alles maar relatief. De ervaring van Team PA en de andere renners die de Alpe d’Huez hebben bedwongen, staat in schril contrast met wat kankerpatiënten door moeten maken in de strijd tegen deze ziekte. Om dit tij te keren en kanker om te vormen tot een chronische ziekte, is veel geld nodig om cruciale onderzoeken te financieren. Hiervoor heeft Team PA al voor de zesde keer meegedaan aan Alpe d’HuZes. Dit jaar hebben de renners een kleine 11.000 euro bijdragen aan de 11 miljoen euro die dit jaar is opgehaald.
Team PA kijkt terug op een succesvolle editie. In de komende weken gaat de fondswerving voor het goede doel door. Het team staat in samenwerking met de stichting Posbank 6 X 6 met een stand op het Schaapscheerdersfeest in de Groenestaat in Rheden. Hier worden appelflappen en loten verkocht, waarmee onder andere een mooie damesfiets te winnen is, ter beschikking gesteld door Goossens Tweewielers Velp. Daarnaast is de Roze Seat Ibiza aanwezig, die het team in Frankrijk heeft vergezeld. De auto is te koop en de opbrengst komt geheel ten goede aan het werk van het KWF.
Op 1 juni volgend jaar staat Team PA opnieuw aan de startvan de Alpe d’HuZes.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.