Home / Zevenaar / Gemeenten hebben zaken weer op orde na faillissement Diafaan

Gemeenten hebben zaken weer op orde na faillissement Diafaan

ZEVENAAR – Op 22 april werd Stichting Diafaan failliet verklaard. Dat betekende dat de Liemerse gemeenten voor cliënten van Diafaan op zoek moesten naar continuering van Hulp bij Huishouden, Wmo-Dagbesteding en Wmo-Individuele Begeleiding bij andere, al gecontracteerde aanbieders. Continuïteit voor de cliënten had de hoogste prioriteit. Ook de ondersteuningsvormen Hulp bij Huishouden, de Wmo-Dagbesteding en de Wmo-Individuele Begeleiding lopen nu geruisloos door.

De afgelopen weken is er hard gewerkt door de gemeenten en diverse aanbieders om aan de continuïteit van bovenstaande zorgvormen vorm te geven. Hier en daar zorgen de ontwikkelingen zelfs voor nieuwe initiatieven. Het belangrijkste is, dat de cliënten in de hele Liemers hun Hulp bij huishouden, Dagbesteding en Individuele Begeleiding blijven houden. Aan de indicaties voor de cliënten verandert inhoudelijk niets. Door de intensieve en een vernieuwde aanpak is het gelukt om de genoemde ondersteuning voor alle Liemerse Diafaan-cliënten onder te brengen.

Voor het onderdeel Hulp bij huishouden hebben alle gecontracteerde aanbieders meegewerkt aan de oplossing. Stichting Hulp in huis Nederland, Hulp in Gelderland, Zorg-Plus, Zuster in de buurt en Thuiszorg Groot Gelre hebben zich coöperatief opgesteld met genoemd positief resultaat voor de cliënten. De zorgaanbieders die Wmo-Dagbesteding en Wmo-Individuele Begeleiding gaan leveren zijn: ABC-Comfort, Caleidoz, MoniCare, Nova, Thuiszorg Groot Gelre en Welzijn Rijnwaarden.
De Wmo-dagbestedingen van Lobede, de Raayhof en Thuvine worden op andere locaties georganiseerd.
 

Lees ook

Feestelijke inzegening van de nieuwe parochie Sint Willibrordus

REGIO – Op zondag 7 januari vindt er om 10.30 uur in de Heilige Andreaskerk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.