Home / Angerlo / Generaties over generaties in de oudste kerk van Nederland

Generaties over generaties in de oudste kerk van Nederland

ANGERLO – Wie kent ze niet? De familieverhalen, doorgegeven van generatie op generatie. Verhalen die overeind blijven omdat ze echt, herkenbaar en van alle tijden zijn. Menselijke verhalen die ontroeren, troostgeven, geheimen onthullen, relativeren, inspireren en generaties verbinden.

Drie kunstenaars lieten zich hierdoor inspireren en exposeren in de Angerlose Galluskerk. Dat is samen met de Oude Kerk in Oosterbeek het oudste kerkgebouw van Nederland. De Galluskerk stamt uit 900 na Christus, de zogenoemde vroeg-Romaans periode.

De expositie die vanaf 12 juni is te zien, is gebaseerd op de persoonlijke verhalen van overgrootmoeder, grootmoeder, moeder, dochter en kleindochter. Zo is er bijvoorbeeld een historisch verhaal uit het leven van de grootmoeder geboren in 1884 en een verhaal van nu uit het leven van de kleindochter geboren in 1990.
De vijf verhalen inspireerden moeder Riet van Schie (beeldende kunst), dochter Anneriek van Schie (fotografie) en kleindochter Floor Elderman (poëzie) om een expositie samen te stellen. Een expositie waarbij elk verhaal een inspiratiebron is voor een beeldend kunstobject, een foto en een gedicht.

De expositie ‘Generaties over generaties’ is vanaf 12 juni tot en met 3 juli te zien in de Galluskerk aan de Dorpstraat 33 in Angerlo. De expositie is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur. De expositie is gratis toegankelijk.
 

Lees ook

Kampioenen!

ANGERLO – De volleybaljongens C van DES uit Angerlo zijn onlangs met overmacht kampioen geworden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.