Home / Dieren / Schaakkampioenen

Schaakkampioenen

DIEREN – De leerlingen van de Emmaschool in Dieren zijn fanatiek als het op schaken aankomt. Dat bleek wel weer tijdens de zesde editie van het jaarlijkse schaaktoernooi, dat werd gehouden in de midden- en bovenbouw.

In de middenbouw werden in één poule tien ronden gespeeld, terwijl de uitslagen en standen live te volgen waren op het digibord. Aan het einde bleek Sverre Baars de sterkste te zijn, met achter zich Quin Trepadus op de tweede plaats en Ryan Reusink op de derde plaats. In de bovenbouw werd in twee poules gespeeld. In de ene poule bleek Sander Nijhuis de sterkste en in de andere Lazlo van Kuijk. In de finale tussen deze twee won Lazlo. De derde prijs ging naar Nils Baars, die won van Laurens Krabbe.
In beide poules zijn bekers uitgereikt aan de winnaars, maar daarmee was het toernooi nog niet voorbij. Lazlo en Sverre streden nog om het schoolkampioenschap. Op voorhand was Lazlo favoriet, omdat hij schaakt bij de Velpse Schaakvereniging. Hij wist ook in deze spannende finale zijn zenuwen in bedwang te houden en mocht de wisselbeker in ontvangst nemen. Deze kreeg hij uit handen van zijn broer Vadim, winnaar van vorig jaar.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.