Home / Doesburg / Vandalen vernielen gevel

Vandalen vernielen gevel

DOESBURG – Henny Veldkamp, eigenaar van Doesburg Optiek aan de Meipoortstraat in Doesburg, baalt flink. Vandalen hebben vorige week in de nacht van dinsdag op woensdag een deel van zijn gevel vernield. Baldadige jongeren, vermoedt Veldkamp. “Ze maken alles kapot.”

Een hoek van het historische pand uit 1539 is flink beschadigd. De houten betimmering is afgebroken en de stenen daaronder losgeraakt. De stang waaraan het uitgangbord van Doesburg Optiek hangt, is naar beneden gebogen. “Ze zijn er denk ik aan gaan hangen en hebben zo de boel vernield”, denkt Veldkamp.
De politie heeft de zaak in onderzoek, maar heeft nog weinig aanknopingspunten. Getuigen hebben zich niet gemeld. Het afwachten is nu op onderzoek van de beelden die de beveiligingscamera van Veldkamp zelf heeft gemaakt. “De camera in de winkel maakt ’s nachts prima opnamen van wat er op straat gebeurt. Het kan dus niet anders dan dat er goede beelden zijn van de daders.” De winkeleigenaar geeft de daders een advies: “Ik zou me melden voor ik met die videobeelden naar de politie stap.”
Veldkamp is er zo ondertussen wel klaar met het vandalisme in de binnenstad, die volgens hem voornamelijk door stappende jongeren wordt veroorzaakt.. “Je kunt hier nooit iets buiten laten staan, nog geen bloembakje, alles wordt vernield. En anders urineren ze wel in je portiek. Het is schandalig.”
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.