Home / Brummen / Gerrit Thomassen beleeft dagje uit met ‘gehandicapte’ Harm Edens

Gerrit Thomassen beleeft dagje uit met ‘gehandicapte’ Harm Edens

BRUMMEN – Op zondag 12 juni zendt Omroep Gelderland de negende aflevering uit van de serie ‘Er kan zoveel meer’. In die aflevering staat Gerrit Thomassen uit Brummen centraal. Hij is buitenshuis gebonden aan een rolstoel. Met Harm Edens bezoekt hij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Om zich beter te kunnen inleven in de situatie van Gerrit, draagt Harm een ‘beperkingspak’.

Dat pak simuleert lichamelijke beperkingen. Ook zit hij die dag in een rolstoel.

Gerrit Thomassen is alleenstaand en kreeg enkele jaren geleden een hersenbloeding. Hij neemt sinds 2007 deel aan activiteiten van de Zonnebloem. Met een vrolijke mannengroep gaat hij er regelmatig op uit. Gerrit vindt het fijn om met hen op pad te zijn: “Iedereen heeft dan zijn eigen beperking. Het is een goede vriendengroep inmiddels.” Harm Edens ervaart hoe het is om met een beperking én in een rolstoel eropuit te gaan. “Ik vind het vervelend niet te kunnen doen wat ik anders wel kan. En hoe ik me daar tegen ga verzetten. Ik vind het heel bijzonder hoe mensen met een blijvende beperking dat doen. Ze dealen ermee en zoeken gewoon de leuke dingen in het leven op”, vertelt Harm.

Aan de serie doen twaalf Bekende Nederlanders, veelal met Gelderse roots, mee. Ook Chimène van Oosterhout (presentatrice), Krista Fleming (kickboxkampioen), Meike de Jong (presentatrice), Chris Tates (acteur), Erik van der Pol (presentator), Frans Duijts (zanger), Hans Kazàn (illusionist), Sander Janson (presentator) en Tim Coronel (autocoureur) gaan een dag op stap met deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem. Dat varieert van een bezoek aan Apenheul tot een off road kompastocht en van een vakantiedag aan boord van MPS de Zonnebloem tot gezellig winkelen in Zutphen. De twaalfde en dertiende BN’ers zijn nog een verrassing.

Noud van Rooij, directeur van de Zonnebloem, is blij met de aandacht die ‘Er kan zoveel meer’ besteedt aan de activiteiten van de vrijwilligersorganisatie. “Wij willen dat jong en oud met een lichamelijke beperking zonder extra zorgen deel kan nemen aan de maatschappij. Wat wij terugkrijgen van de BN’ers die een dagje uit vanuit de rolstoel beleefd hebben, is dat we in Nederland nog de nodige uitdagingen hebben. Op het gebied van toegankelijkheid, maar ook in aandacht voor elkaar. Zonder uitzondering waren zij lovend over de gepassioneerde inzet van onze vrijwilligers.”

‘Er kan zoveel meer’ is nog tot en met zondag 3 juli iedere zondag om 18.20 uur te zien bij Omroep Gelderland. Angelique Krüger, één van de gezichten van Omroep Gelderland, presenteert de serie.
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.