Home / Lathum / Victor Steeman: een talent van de Nederlandse motorsportschool

Victor Steeman: een talent van de Nederlandse motorsportschool

LATHUM – De ontwikkeling van Nederlands motorsporttalent is de laatste jaren flink groeiend, mede doordat er een aantal jaar geleden is gestart met diverse jeugdcompetities op gelijkwaardige motoren. Victor Steeman uit Lathum is één van deze talenten. De 15-jarige rijdt dit seizoen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup, de opstapklasse richting de Grand Prix.

Victor Steeman uit Lathum is zeven jaar oud als hij zijn eerste wedstrijd rijdt op een minibike. Vervolgens maakt de jonge Steeman in de jaren daarna veel indruk op deze kleine motoren. In 2011 stapt hij – op dat moment 11-jarige Hamove-lid – over naar de Molenaar NSF 100 competitie. Een gerenommeerde opstapklasse voor jong talent. Steeman verrast vriend en vijand door zijn allereerste wedstrijd in deze competitie te winnen. Hij rijdt op dat moment onder andere tegen Bo Bendsneyder, die momenteel uitkomt in het wereldkampioenschap Moto3.

Na derde en tweede te zijn geëindigd in het kampioenschap, is 2013 het jaar van Steeman, waarin hij kampioen wordt in het Molenaar NSF 100 kampioenschap. Voor 2014 probeert Steeman de overstap te maken naar de grote circuits en wordt er contact gezocht met onder andere een Duits team. Helaas ketste deze deal op het laatste moment af, waardoor het seizoen zo goed als verloren ging.

Steeman kwam een jaar later sterk terug en ging van start in een andere talentencompetitie: de Moriwaki 250 Junior Cup van Ten Kate Motoren uit Nieuwleusen. Steeman rijdt sterk, wint twee wedstrijden en eindigt als derde in de titelstrijd. Vanwege deze prestaties kreeg Steeman een ticket voor de selectietrainingen van de Red Bull MotoGP Rookies Cup. In het Spaanse Guadix weet de coureur een vaste startplaats te bemachtigen voor het seizoen 2016.

Dit jaar rijdt Steeman samen met de andere Nederlandse talenten Walid Soppe en Sander Kroeze in deze klasse. De Red Bull Rookies wedstrijden rijden tijdens diverse Europese Grand Prix’s in het bijprogramma. Het eerste evenement was eind april op het Spaanse circuit van Jerez, waar Victor een zeventiende en twintigste plaats behaalde in de wedstrijden.

Eind juni staan de volgende wedstrijden op het programma, die verreden worden tijdens de Dutch TT op het circuit van Assen. De Red Bull MotoGP Rookies Cup rijdt zowel op zaterdag als zondag een wedstrijd. Steeman is erop gebrand om voor het thuispubliek een paar mooie puntenklasseringen te scoren! – foto: Henk Teerink
 

Lees ook

Verkoop oliebollen en appelflappen voor Lathumse kerk

LATHUM – Tussen Kerst en Oud en Nieuw worden in Lathum weer volop oliebollen en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.