Home / Beekbergen / Sursum Corda viert eeuwfeest met prima concert

Sursum Corda viert eeuwfeest met prima concert

BEEKBERGEN – Het koor Sursum Corda gaf op 27 mei haar jubileumconcert. Dat deden ze o.l.v. Pier de Jong in de Ned. Hervormde Kerk te Beekbergen. Het orgel werd bespeeld door Arjan van Hees. Het was een bijzonder concert, want het Beekbergense koor bestaat 100 jaar.

Voorzitter Henk Zevenbergen heette alle bezoekers welkom en wenste de aanwezigen een fijne avond toe. Het koor begon met een zevental liederen, waaronder twee uit de beginperiode van het koor.

Na vier liederen hield Ds. A.W. J. Theunisse , ere-voorzitter van Sursum Corda, een meditatie, waarin hij menig voorval noemde uit de geschiedenis van het koor. Daarna volgde een samenzang met het Bondslied van de KCZB en vervolgens feliciteerde Herman Schimmel, voorzitter van de KCZB, Sursum Corda in de persoon van de heer Zevenbergen en liet die felicitaties vergezeld gaan van de uitreiking van een skulptuur. Het koor bracht daarna zes liederen ten gehore waaronder ook weer twee liederen uit de beginperiode.

Het muzikaal intermezzo werd verzorgd door pianiste Ingrid de Vries – van Ingen en Pier de Jong op hoorn. Zij vertolkten het derde Hoornconcert tweede en derde Romance van Wolfgang Amadeus Mozart. Jaap Schut trad op met doedelzak en legde daardoor even een ander en welkom accent op de avond. De optredens werden telkens beloond met een enthousiast applaus van de bezoekers.
Voorzitter Zevenbergen dankte na afloop allen voor de medewerking en de aanwezigheid en nodigde iedereen uit voor de koffie in zaal Het Hoogepad. Hij bracht bracht ook nadrukkelijk naar voren dat het koor graag nieuwe leden verwelkomt, want Sursum Corda is van plan ook het volgende eeuwfeest te halen.
 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.