Home / Giesbeek / Verwijderen zanddepots Rhederlaag voor zeilwedstrijden

Verwijderen zanddepots Rhederlaag voor zeilwedstrijden

GIESBEEK – Vanuit Watersportvereniging Giesbeek en omwonenden rondom het Rhederlaag is het verzoek gedaan om de twee zanddepots die zijn ontstaan bij de eerste werkzaamheden aan het Rhederlaag te verwijderen, om zo eventuele problemen met recreatievaart te voorkomen. Directe aanleiding is de Eredivisie Zeilen, waarvan de tweede speelronde komend weekend wordt gezeild op de Gieseplas.

In goed overleg tussen de samenwerkende partijen (eigenaar Leisurelands, ontzander K3Delta, gemeente Zevenaar en de provincie Gelderland) is besloten dat aan het verzoek gehoor wordt gegeven. Maandag 6 juni is K3Delta begonnen met het verwijderen van het zand dat eerder in de twee depots werd gezet. Deze depots zullen worden verwijderd tot op de oorspronkelijke bodemhoogte. Het zand wordt gewonnen met een binnenvaartschip voorzien van GPS. Na uitvoering zal er een controlepeiling worden uitgevoerd. Eventueel vindt tussentijdse peiling plaats in goed onderling overleg.
Sinds dit jaar kent Nederland ook haar eigen Eredivisie Zeilen. In deze competitie starten achttien toonaangevende watersportverenigingen om het landskampioenschap. De winnende vereniging zal Nederland vertegenwoordigen in de mondiale Champions League. In het weekend van 10, 11 en 12 juni is de Gieseplas ter hoogte van WSV Giesbeek het decor van de tweede speelronde. Kinderen kunnen dit weekend gratis kennis maken met de watersport via Optimist on Tour. Met het oog op dit evenement zal K3Delta zich inspannen om de bovenste laag van het grote centrale depot vóór die tijd te verwijderen. Het belooft een leuk en sportief weekend te worden, wat een bezoekje zeker de moeite waard maakt.
 

Lees ook

Voetbalkampioenen!

GIESBEEK – Het vierde elftal van GSV’38 4 uit Giesbeek heeft het kampioenschap binnen. In …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.