Home / Klarenbeek / Eerste woningen Grote Wetering

Eerste woningen Grote Wetering

KLARENBEEK – Voor een vijftal kopers van een nieuwe woning in Klarenbeek, was het begin mei een bijzondere dag, toen zij de sleutel in ontvangst mochten van hun aankoop. Na een flinke tijd van stilstand, kan er na veel tegenslagen toch weer gebouwd worden in het dorp. Vanaf 2004 is men hiermee bezig geweest en eindelijk in 2015 kon de spade in de grond. Een complex van vijf woningen is aan de Boterbloem, pal achter de voormalige dokterswoning, gereed gekomen. Er wordt hard gewerkt door de nieuwe bewoners om hun woningen te richten.
D&D Projecten hebben alles op alles moeten zetten om het project Grote Wetering rond te krijgen. Een probleem (mogelijk ook een voordeel) was dat het project achter de basisschool De Dalk ligt, en dus in twee gemeenten. Er wordt zowel gebouwd in de gemeente Apeldoorn als in de gemeente Voorst. De eerste vijf gereed gekomen woningen zijn gelegen in de gemeente Voorst.
Het plan dat negentig woningen omvat, wordt in drie fasen gebouwd. Het eerste deel op Voorster grondgebied. De tweede fase met ruim dertig woningen komen in de gemeente Apeldoorn. Het derde deel woningen van dit plan komt er tussen in op Voorster grond.
Dijkhof Bouw is inmiddels begonnen met de twee onder een kap woningen en appartementen van de eerste fase. De verkoop is in volle gang en verloopt naar tevredenheid. – foto: Martien Kobussen
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.