Home / Doesburg / Wisseling van de wacht

Wisseling van de wacht

DOESBURG – Dit keer geen foto van de lopers van de avondvierdaagse in Doesburg, maar de overdracht van het oude bestuur aan het nieuwe bestuur. Burgemeester Loes van der Meijs deed de overdracht door de koffer met het archief aan te nemen van een oud-bestuurslid en dit te overhandigen aan een nieuwe bestuurslid. Hierna gaf ze het startsein met een heuse toeter en kon de vierdaagse beginnen.
Jarenlang hebben velen de avondvierdaagse gelopen of er naar gekeken. Weinig lopers of kijkers zullen er bij stilgestaan hebben dat het ieder jaar weer een gigantische operatie is. De routes moeten worden gevonden en na gelopen of gefietst. Klopt alles wel? Kan iedereen hier goed langs? Kunnen de rolstoelen van de ouderen hier ook door? Zo maar wat vragen waar rekening mee gehouden moet worden. Dan nog alle verkeersregelaars die op de gevaarlijke punten moeten staan. Ook hierbij weer vragen: hebben we alles wel gehad? Uiteindelijk is het draaiboek met de routes klaar en kan de inschrijving beginnen. De medailles worden besteld en liggen op de vrijdag klaar. Heel veel werk voor het bestuur dat dit vrijwillig doet.

Als dan na jarenlang dit gedaan te hebben een tijd komt om een nieuw bestuur te vormen, is dat best wel moeilijk. Toch zijn er gelukkig mensen die deze mooie taak op zich willen nemen en er voor zorgen dat de avondvierdaagse in Doesburg weer jaren een doorgang kan vinden. Vanuit IJsselzicht bereikte ons het bericht dat de heer De Jager dit keer voor het laatst het stukje organisatie van de ouderen in rolstoelen die meerijden heeft gedaan. Hij zorgde altijd voor voldoende vrijwilligers die deze mensen wilden duwen. In Doesburg is de vierdaagse voor jong maar ook voor oud. Hulde aan alle mensen die dit elk jaar weer belangeloos doen. –foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.