Home / Doesburg / Succesvol eerste jaar voor Stichting Leergeld Doesburg

Succesvol eerste jaar voor Stichting Leergeld Doesburg

DOESBURG – Stichting Leergeld heeft op feestelijke wijze haar jaarverslag overhandigd aan burgemeester Loes van der Meijs en wethouder Peter Bollen van de gemeente Doesburg (zie foto). Stichting Leergeld is een landelijke organisatie die zich inzet voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar van gezinnen met een laag inkomen. Voor deze kinderen is het soms niet mogelijk mee te doen met allerlei activiteiten.

Door de inspanningen van Stichting Leergeld Doesburg e.o. krijgen meer kinderen in Doesburg die kansen wel. Peter Bollen: “De gemeente onderstreept het belang van het werk van Stichting Leergeld. Zij ondersteunen ouders door een (gedeelte) van de kosten voor onderwijs en het verenigingsleven op zich te nemen. Hiermee worden de mogelijkheden tot meedoen in de samenleving en de kans zich te ontwikkelen vergroot. Dit is voor kinderen een belangrijke voorwaarde voor geluk. Nu en in hun verdere leven.“
Het jaarverslag beslaat de periode van september 2014 tot eind 2015. In de beginperiode was stichting Leergeld Doesburg vooral bezig met het vinden van werkwijzen en fondsen. De begroting bedroeg bijna € 40.000,-, die voor een belangrijk deel is uitgegeven aan directe bijdragen voor schoolkosten, het behalen van zwemdiploma A, fietsen en sportcontributies en –spullen. Leergeld Doesburg helpt kinderen van wie de ouders/verzorgers een inkomen van maximaal 110% van het minimumloon hebben De stichting kijkt met tevredenheid terug en met vertrouwen naar de komende periode met meer aanvragen en meer vrijwilligers die meehelpen.

Peter van der Meijden, voorzitter van de Doesburgse Stichting Leergeld: “We hebben vele contacten kunnen leggen in Doesburg en omgeving. Met alle basis- en middelbare scholen die door Doesburgse kinderen worden bezocht, hebben we afspraken gemaakt over de vrijwillige ouderbijdragen. Ook de Doesburgse middenstanders laten zien dat ze hart voor kinderen hebben met het accepteren van “Leergeld Cheques” en het rekenen van schappelijke prijzen. En natuurlijk hadden we ons werk nooit kunnen doen zonder geld. Gemeente Doesburg, Inner Wheels, Rabobank, Ridderlijke Duitse Orde, Nationaal fonds kinderhulp bedankt!“
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.