Home / Loenen / Kerkgangers gast bij schaapskudde

Kerkgangers gast bij schaapskudde

LOENEN – De Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Loenen kon zich zondagmorgen geen mooier weer wensen. De zon scheen stralend en af en toe was er een fris briesje. Al enige jaren is het traditie dat op de zondag na het scheerdersfeest een dienst wordt gehouden op de schaapsweide. Toen de bezoekers tegen tien uur plaats namen op de stoelen en banken, graasden de kaalgeschoren schapen vredig op de bosweide. Helaas, halverwege de dienst kwam de herder met zijn honden de kudde ophalen om naar de heide te vertrekken.

De dienst die werd bezocht door ongeveer 120 mensen kreeg als thema “(Wat) eten we vandaag”. Begonnen werd met het lied: Mensen van God, samen geroepen. Dominee Hans van Driel ging voor in de dienst. Hij preekte over de teksten van Marcus 8 en Galaten 5 over het delen van het brood en de vissen.
Met begeleiding van organist Maarten Willers werden een aantal liederen gezongen. Enkele gemeenteleden verleenden hun medewerking met enkele gedichten en lezingen. Ook werd geluisterd naar het lied ‘Als ik kon toveren’ van Herman van Veen.
Ouderling Bernadette Paping vroeg aandacht voor de extra collecte voor de armen in Lopatyn in Oekraïne. De Diaconie van de Loenense Diaconie steunt de actie die tegen de armoede in dit land is opgezet. – foto: Martien Kobussen
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.