Home / Loenen / Mooie opbrengst Pleinmarkt Loenen

Mooie opbrengst Pleinmarkt Loenen

LOENEN – Het is iedere keer weer een fikse klus om alles rond te krijgen, maar het lukt allemaal dankzij een leger aan vrijwilligers. Zaterdag waren er zo’n vijftig in de weer bij de tweejaarlijkse Pleinmarkt die de commissie organiseert. Mede dankzij het mooie zomerweer slaagde het evenement volledig. Bijna tienduizend euro werd verdiend voor Stichting Vrienden van Antonius Abt, bestemd voor het onderhoud van de kerk.

Al ver voor tien uur stond een leger van fanatieke rommelmarktbezoekers ongeduldig te wachten totdat voorzitter Ap Kobussen het hek opende en het sein gaf voor de verkoop. De bezoekers hadden een ruime keuze. De kramen stonden weer overvol met allerlei voorwerpen voor kamer, keuken en tuin. Ook was er een ruime keuze in boeken, films, CD’s en DVD’s.
Op het grasveld bij het Parochiehuis stonden de grote stukken uitgestald. Alles was in de afgelopen maanden opgehaald. Er werd veel verkocht. De opbrengst van de veiling viel het bestuur wat tegen. Hier had men wat meer van verwacht. Maar er kwam ook geld binnen van veel sponsoren, het raden van het aantal knikkers, namenbord en de horeca. Enige weken geleden was men ook begonnen met de verkoop van loten. Bijna alle loten werden verkocht. Aan het eind van de middag was de trekking van de verloting. De prijswinnaars krijgen bericht van de commissie.

Penningmester Gerard Klomp hield nauwkeurig de stand bij van de opbrengst van de verkoop en andere acties. Aan het eind van de middag, toen alle vrijwilligers na een drukke dag even bij elkaar zaten om de dorst te lessen, kon hij mededelen dat de Pleinmarkt 2016 liefst 9500 euro had opgebracht. Volgens de commissie een mooi resultaat, waarvoor velen zich hebben ingezet om dit eensgezind mogelijk te maken. Samen was het, volgens de voorzitter, een mooie dag geweest dat de saamhorigheid van de parochiegemeenschap zeker goed heeft gedaan. – foto: Martien Kobussen
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.