Home / Dieren / Protestantse gemeente Dieren verbouwt Ontmoetingskerk

Protestantse gemeente Dieren verbouwt Ontmoetingskerk

DIEREN – De sinds 1967 aan de Admiraal Helfrichlaan gevestigde Ontmoetingskerk van de Protestantse gemeente in Dieren, wordt vanaf deze maand verbouwd. De kerkzaal wordt heringericht, de keuken wordt verplaatst en vergroot en de toiletinrichting uitgebreid.

Er zijn meerdere aanleidingen die hebben geleid tot plannen voor de verbouwingen van de Ontmoetingskerk. Zo is er de wens om de kerkzaal flexibeler te kunnen inrichten en meer te gaan doen met nieuwe beeld- en geluidmogelijkheden. Hiermee zal het opnemen en ‘live’ uitzenden van kerkdiensten na de verbouwing tot de mogelijkheden behoren. Daarnaast is de – deels natuurstenen – vloer van de grote kerkzaal, na bijna vijftig jaar aan een grote renovatie toe. Door het natuursteen te verwijderen kan een nieuwe vlakke vloer worden gecreëerd waarop een flexibele inrichting van de kerkzaal mogelijk wordt. De houten kerkbanken worden vervangen door stoelen, waarmee een gevarieerde opstelling kan worden gekozen, afhankelijk van het soort gebruik van de kerkzaal.

Al vele jaren is gebleken dat bij gebruik van de kerkzaal en –hal door grote groepen mensen de toiletinrichting een bottleneck in de logistiek was. Door de toiletinrichting fors uit te breiden komt aan deze problematiek een einde. Uitbreiding is mogelijk omdat de huidige keuken, die onder andere wordt gebruikt voor de uitgifte van koude en warme dranken aan bezoekers, kan worden verplaatst naar een andere, meer geschikte ruimte, ook direct grenzend aan de kerkhal. Omdat de keuken sterk is verouderd, is de opbrengst van de tweejaarlijkse- Bazaar in 2014 al bestemd voor de verbouwing ervan. De besteding kan nu, in samenhang met kerkzaal en toiletinrichting, op een logisch moment plaatsvinden.

De plannen voor de herinrichting van de kerkzaal zijn tot stand gekomen o.l.v. een kerkelijke werkgroep in samenwerking met Dolf Floors, architect te Amersfoort. De uitvoering van de plannen is grotendeels uitbesteed aan opdrachtnemer REON uit Spankeren. Küchentreff uit Dieren levert de nieuwe keuken. Naast de professionele bouwpartners en leveranciers zal een deel van het noodzakelijke werk worden gedaan door vrijwilligers.
Met de start van het nieuwe kerkelijk seizoen op Startzondag 11 september moet alles gereed zijn. Al met al wacht de Protestantse gemeente hiermee een druk zomerseizoen 2016, maar een mooi vooruitzicht voor de start van weer een nieuw kerkelijk seizoen in september.

Meer informatie op de website van de Protestantse gemeente Dieren: www.pkndieren.nl.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.