Home / Dieren / Roze fietsen uit Arnhem naar Spelerij in Dieren

Roze fietsen uit Arnhem naar Spelerij in Dieren

DIEREN – Tijdens de Giro d’Italia stond Arnhem vol met roze fietsen. Deze hebben bij De Spelerij/Uitvinderij in Dieren een nieuwe bestemming gekregen. Uit handen van directeur Mathijs Spanbroek ontving Ome Joops Tour maar liefst € 1.000 als bijdrage voor al het goede werk.

De roze fietsen waren mooi om de stad aan te kleden, maar absoluut niet meer geschikt om op te fietsen. De Kopgroep ondernemers en de gemeente Arnhem, die samen verantwoordelijke waren voor deze aankleding, zochten nog naar een goede bestemming. De Spelerij uit Dieren bleek de roze fietsen graag te willen hebben. Zij organiseren namelijk de Schrootstrijd, een teambuildingsactiviteit voor bedrijven. Als tegenprestatie voor de fietsen wilde de Spelerij een donatie doen. Directeur Mathijs Spanbroek hierover: "De Spelerij richt zich net als Ome Joops Tour ook op kinderen. Wij helpen ze dan ook graag een handje."

Namens Ome Joops Tour namen Joop Legestee en Ronnie Vodegel de cheque in ontvangst. Zij bedankten De Spelerij, de Kopgroep, de gemeente en vervoerder Van Bijsterveldt & Daamen. Laatstgenoemd bedrijf spant zich in om mensen te re-integreren die buiten hun wil om uit het arbeidsproces zijn gevallen. Onder andere op tijdens de Giro hebben deze mensen een grote inspanning geleverd en zich zo weer zichtbaar gemaakt op de arbeidsmarkt.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.