Home / Doesburg / Motorrun

Motorrun

DOESBURG – Dit jaar werd voor de zesentwintigste keer de motorrun voor mensen met een beperking gereden. De Motorrun Doesburg wordt georganiseerd door de stichting IVG en scholengemeenschap het Rhedens te Dieren.

Het is een compleet verzorgde dag waar ongeveer 130 motorrijders, zijspanners, trikes etc. een dagje optrekken met iemand met een beperking. Het doel is een bijdrage leveren aan integratie van mensen met een beperking. Door dit te koppelen aan een gezellige dag, gaat dat spelenderwijs. De start was bij het Rhedens in Dieren waar de motorrijders en gasten aan elkaar gekoppeld werden. De politie werkt mee en rijdt op motoren mee voor extra veiligheid.
Na de start ging het richting Doesburg en dwars door de stad (foto), waar ze toegezwaaid werden door de vele mensen die kwamen kijken, ging het richting Laren, waar de lunchpauze was. Daarna via Lochem naar Giesbeek en Rhederlaag, waar een heerlijke barbecue op hen wachtte. Gelukkig werkte het weer mee en was het werd mede daardoor een grandioze tocht, die door de vele vrijwilligers, zowel organisatie als motorrijders, mogelijk werd gemaakt. Het Rhedens werkt hier aan mee en de leerlingen zamelen geld in via diverse acties voor dit doel. Dit jaar bedroeg het maar liefst 3.966,45 euro. De gasten kijken maanden lang uit naar de Motorrun en hebben het na afloop nog maanden lang over deze fantastische tocht. – Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.