Home / Dieren / Zoomers festival

Zoomers festival

DIEREN – Wat was het een geweldig weekend voor het Zoom festival. Geweldige zomerse omstandigheden. De klassieke en gevarieerde concertreeks speelde zich namelijk deels buiten af.

Het was de tweede editie van het Zoom Festival, waarin het gerenommeerde Ruysdael Kwartet met daarin geboren Rhedenaar Joris van Rijn centraal staat. Het ensemble geeft tijdens Zoom een aantal masterclasses en verzorgt optredens met een keur aan gastmuzikanten. En alleen al de reputatie en de internationale bekendheid van het Ruysdael Kwartet staan daarbij garant voor een hoogwaardig muzikaal gehalte en een uitstekende belangstelling.
Op vrijdagavond werd in het Dierense Carolinapark een concert verzorgd, waarbij Aleksander Madžar op piano en Charles Neidich op klarinet de gastmuzikanten het Ruysdael Kwartet waren. En dan was er na afloop nog een afterparty met de Tamás Balázs & Orkest. Door een gift van de Buurtschap van Dieren en door medewerking van de Stichting de Oranjerie was het concert bovendien gratis te bezoeken. Laagdrempeliger kan het niet en zelfs de jongens die aiets verderop in het park een balletje trapten, kwamen na een tijdje nieuwsgierig en geboeid kijken en luisteren. – foto: Wencel Maresch
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.