Home / Dieren / Veel energie in Dieren West

Veel energie in Dieren West

DIEREN – Veertig bewoners van Dieren West gingen eind mei, op uitnodiging van de Initiatiefgroep Dieren Noordwest, met elkaar aan de slag om te kijken hoe ze samen kunnen werken aan een veilige en sociale buurt. Dit na de buurtbijeenkomst eind april in de Ontmoetingskerk en een enquête onder alle bewoners.

Nu stonden alle thema’s op het programma die door de bewoners zijn aangedragen. Ook waren er een paar inleidingen. Onder andere over dat het voor sommige mensen vaak moeilijk is om hulp te vragen. Hoe bereik je deze mensen? Buurtbewoonster mevrouw Te Hennepe ging met een aantal buurtbewoners hierover in gesprek. Daarna deed Dorette van Lieshout (coach Radar Uitvoering Oost) uit de doeken wie je kan benaderen als er hulp nodig is. En de heer Schoenmakers vertelde over zijn ervaringen bij het ontplooien van buurtideeën in Arnhem-Noord.

Vervolgens werkten verschillende groepjes de andere thema’s verder uit. Als leuke ideeën werden genoemd: het café in de wijk, voorlezen aan ouderen en aan kinderen, een wandelgroep, een groepje voor het verzamelen van talenten en vaardigheden voor bijvoorbeeld koken, fietsen repareren en meer. Verder gaat er een groepje aan de slag met het invoeren van een veiligheidsapp, er is een groepje over duurzame energie en een aantal mensen wil onveilige verkeerssituaties in de wijk bespreken met de gemeente. Daarnaast lopen er al verschillende activiteiten in de buurt zoals het samen onderhouden van groen en worden er in diverse straten en op pleinen barbecues en burendagen georganiseerd. Ook is er een initiatief vanuit de aanleunwoningen om bewoners van Beverode met elkaar in contact te brengen door een gezellig koffiemoment te organiseren. Door elkaar te leren kennen, durf je sneller en makkelijker om hulp te vragen als dat nodig is.

Het was een inspirerende én gezellige bijeenkomst die zeker een vervolg gaat krijgen. De deelnemers zullen afspraken maken om met elkaar verder te praten en de ideeën uit te werken. Wie wil meedoen is welkom, alle groepjes kunnen nog mensen gebruiken. Stuur een berichtje naar de initiatiefgroep via e-mail. noordwestdieren@outlook.com.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.