Home / Doesburg / Zonnepanelen bij IJsselland

Zonnepanelen bij IJsselland

DOESBURG – Woonservice IJsselland biedt voor het eerst huurders van bestaande woningen zonnepanelen aan. Bij het groot onderhoud van woningen in de Julianastraat, Emmastraat en Prins Hendrikstraat worden niet alleen woningverbeteringen uitgevoerd, ook kunnen bewoners nu kiezen voor zonnepanelen.

Door de plaatsing van acht zonnepanelen op het dak en de andere energieverbeteringen worden de woningen energiezuiniger en krijgen ze een gunstiger energie index, een zogenaamd A-label. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voordelig. Voor de zonnestroom installatie wordt weliswaar een huurverhoging van 13,70 euro per maand in rekening gebracht, maar de berekende besparing is bij de huidige energieprijzen het dubbele. De opbrengst is daarbij wel afhankelijk van het doorgaan van de salderingsregeling. Op dit moment wordt voor stroom die terug wordt geleverd aan het stroomnet hetzelfde betaald als een gebruiker aan de leverancier moet betalen. Of deze regeling na 2020 gehandhaafd blijft, moet de overheid nog bepalen.

Geas Energiewacht verzorgt de gehele installatie. Naast de panelen op het dak wordt er op de zolder een omvormer geplaatst. Daarnaast moet ook er ook een goede aansluiting op de bestaande stroomvoorzieningen worden aangebracht. De ervaringen met de installatie en van de bewoners worden gemonitord. Valt de evaluatie positief uit, dan kan in de toekomst wellicht aan meer huurders een zonnestroominstallatie worden aangeboden. Bewoners kunnen de energieopbrengst zelf bekijken via een app.

 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.