Home / Eerbeek / Vierdaagse wordt driedaagse

Vierdaagse wordt driedaagse

EERBEEK – De Avondvierdaagse van Eerbeek is uiteindelijk een driedaagse geworden. Maandag, de eerste avond, was het weer bar en boos. En omdat er naast regen ook zware windstoten en vooral onweer werd verwacht, besloot de organisatie de eerste etappe af te gelasten. Een wijs besluit, zo bleek later die avond.

Het mocht uiteindelijke de pret niet drukken en zo’n 900 wandelaars en enkele honderden begeleiders genoten drie avonden van de mooie omgeving van Eerbeek. De organisatie trad ook op tegen ‘zwartlopers’, mensen die zich niet inschreven, niet betaalden en wel van de catering en verzorging onderweg profiteerden. Het was de reden waarom de officiële deelnemers voor de laatste avond een polsbandje kregen. "Naast verwarring en verkeerde geïnterpreteerde inschrijfformulieren, was er toch vooral ook begrip voor de actie tegen zwartlopers. Alles wordt aangeboden door sponsors en dat hebben wij ook te verantwoorden", liet voorzitter Harry Peters.
Aan verreweg de meeste wandelaars ging het gekrakeel voorbij. Zij genoten gewoon van een heerlijk wandelevenement en werden met veel bloemen, snoep en applaus binnengehaald op het kermisterrein. – foto: Gerrit van de Pol
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.