Home / Dieren / Alle gronden voor aanleg Traverse in bezit provincie

Alle gronden voor aanleg Traverse in bezit provincie

DIEREN – Alle gronden die nodig zijn om het project Traverse Dieren volgens plan te kunnen uitvoeren, zijn sinds kort in bezit van de provincie Gelderland. In 2,5 jaar tijd zijn maar liefst dertig dossiers afgewikkeld.

Om de herinrichting van de N348 in Dieren mogelijk te maken, moest er in en rond het toekomstige tracé de nodige grond verworven worden. In totaal ging het om zo’n dertig verschillende objecten variërend van een tankstation tot circa 10 woonhuizen en een aantal particuliere erven en percelen. Vorige week is in het bijzijn van de notaris de laatste handtekening gezet. Dat geeft zicht op het resultaat van 2,5 jaar werk waarin alle dossiers op ‘minnelijke wijze’ zijn afgewikkeld.

De provincie meldt dat het in geen van de gevallen – in tegenstelling tot het gemeentelijk stationsgebied – tot een onteigening heeft moeten komen: uiteindelijk hebben alle kort- en langlopende onderhandelingen geleid tot overeenstemming. De gerechtelijke fase waarvoor wel een Koninklijk Besluit is aangevraagd (en die conform procedure inmiddels ook is verkregen) hoeft dus niet meer te worden doorlopen.

Anders dan bij veel andere ruimtelijke plannen, is bij het project Traverse Dieren de grondverwerving al gestart tijdens de planologische fase. “Partijen zaten daardoor dusdanig vroeg aan tafel dat de plannen nog konden worden bijgesteld, passend gemaakt bij de wensen van de verkopende partij. Dit heeft het resultaat zeker gunstig beïnvloed”, aldus grondverwerver Rens Hendricksen, die in opdracht van de provincie alle gronden heeft aangekocht.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.