Home / Brummen / Royale opbrengst Kerkenmarkt

Royale opbrengst Kerkenmarkt

BRUMMEN – De Kerkenmarkt wordt jaarlijks gehouden met als doel middelen vergaren voor het in stand houden van het fraaie godshuis in het oude Brummen. En dat lukte zaterdag weer uitstekend, want de opbrengst was bijna 32.000 euro.

Het was de 33ste keer dat de markt wordt gehouden rondom de Oude of Pancratiuskerk. De bezoekers konden bij allerlei kramen snuffelen en hun slag slaan. Spullen uit grootmoeders tijd, gereedschap, boeken, kleding, elektra, meubels, snuisterijen en curiosa. De mooiste spullen werd ‘s middags bij opbod geveild en dat leverde een mooi bedrag op. Vanwege het fraaie weer was het ook zeer druk op het terras en kon de inwendige mens worden verzorgd. De Pretband van HOB zorgde voor de muzikale omlijsting en een loterij liep ook heel goed. Naast de verkoop waren er activiteiten die door CJW (Christelijk Jongeren Werk) werden georganiseerd, zoals schminken en het Rad van Avontuur. De prijzen daarvoor waren beschikbaar gesteld door de plaatselijke middenstand. Eigenlijk was alles zo veel mogelijk middels sponsoring en schenkingen geregeld, zodat de netto opbrengst zo hoog mogelijk kon worden. Want het draait bij de Kerkenmarkt allemaal om geld, waarmee de restauratie en inrichting van de kerk worden bekostigd. De opbrengst van € 31.870,93 is dan ook meer dan welkom. Foto: Han Uenk

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.