Home / Eerbeek / Deze zomer vier Papiermarkten in Eerbeek

Deze zomer vier Papiermarkten in Eerbeek

EERBEEK – Op het vernieuwde Stuijvenburchplein in Eerbeek organiseert de OVE (Ondernemers Vereniging Eerbeek) in de zomer vier Papiermarkten, omlijst door veel entertainment. Vorig jaar werd al een succesvolle aanzet tot die markten gegeven.

Luisterend naar klaterend water uit de nieuwe waterpartij, gaat de organisatie met een groot aantal kramen op het plein proberen het papier en karton op allerlei manieren onder de aandacht te brengen. Deze producten hebben Eerbeek al jarenlang op de Europese kaart gezet en de papierdorpers willen dat dit nog jaren zo zal blijven. Dit alles wordt omlijst met muziek, een passende demonstratie papierscheppen, een koffie- en theeschenkerij, gezellige terrasjes en onder ander een boekpresentatie/verkoop van Bruno de Vries.

Zoals bekend schenkt hij de eventuele revenuen van zijn boek geheel aan het pas opgerichte Papierdorpers-comité. Dit comité beoogt het realiseren van een kunstwerk ter ere van het feit dat Eerbeek al meer dan 400 jaar hét Nederlandse centrum voor de papierindustrie is. "Dit mag in Eerbeek best tot uitdrukking komen door een kunstwerk, in de vorm van en papierschepper uit ver vervlogen tijden”, aldus het comité. Zij hoopt bij dit initiatief op veel navolging vanuit alle lagen van de bevolking, de gemeente Brummen en het bedrijfsleven. Er is voor dit spontane en particuliere initiatief ook al een bankrekening geopend. Geïnteresseerden kunnen dit comité steunen door een bedrag te storten op rekeningnummer: NL27 RABO 0309 9772 31.
De Papiermarkten worden gehouden op: dinsdag 12 juli, zaterdag 16 juli, dinsdag 9 augustus en dinsdag 23 augustus.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.