Home / Dieren / Motorrun bezorgt mensen met beperking geweldige dag

Motorrun bezorgt mensen met beperking geweldige dag

DIEREN / DOESBURG – Meer dan honderd motoren, zijspancombinaties en trikes komen zaterdag naar Doesburg en Dieren om met iemand met een verstandelijke beperking in of op hun voertuig een toertocht te maken. Om 10.30 uur vertrekt de stoet uit Dieren richting Doesburg (centrum) en om 15.30 uur langs Angerlo door Giesbeek naar de eindlocatie, het strand de Giese Kop.

Deelnemers, ook ruim honderd, komen voornamelijk uit Oost Gelderland. De motoren komen uit het hele land. De organisatie is in handen van de Stichting Integratie Verstandelijk gehandicapten te Doesburg. De tocht vanaf Dieren door het centrum van Doesburg, gaat via Steenderen, Wichmond naar Kinderboerderij de Strubbert in Laren. Daar staat de lunch ondertussen klaar. Duizend broodjes, gebakken door de bakkersleerlingen van het ROC Doetinchem en belegd door jongeren van het Rhedens.
Het tweede deel van de Run gaat via Lochem, Bronkhorst, Hoog Keppel over de Rivierweg langs Angerlo naar Giesbeek. Waar ze om 16.00 uur aankomen op strand de Giese Kop, waar een grote tent is opgezet en de traditionele barbecue klaar staat. Verzorgd door de gebr. Witjes.

Doel van deze dag is om mensen die dat willen, zoals leerlingen, te helpen om te leren gaan met mensen met een beperking. Dit gebeurt in het klein tussen motorrijder en deelnemer, maar ook door samen te eten en plezier te maken op de zorgvuldig uitgekozen locaties.
De kosten die deze dag met zich mee brengt, worden grotendeels bijeengebracht door een sponsorloop van de leerlingen van scholengemeenschap het Rhedens. Daarnaast werden er fondsen aangeschreven. Voor rijders en deelnemers zijn er geen kosten aan verbonden. Het aantal vrijwilligers voor deze dag is ruim 200.
De verkeerspolitie Gelderland midden begeleidt deze colonne, die uitgegroeid is tot een lengte van ruim anderhalve kilometer.

Deze Run is een dag waar deelnemers en rijders enorm naar uitkijken en is een van de weinige gelegenheden voor mensen met een beperking om middels een open inschrijving een dagje begeleid en zonder kosten uit te kunnen. Voor hen is het vaak een wederzien met oud klasgenootjes of groepsgenootjes iets wat ze zelf niet kunnen regelen. Een dag met een gouden randje!

www.motorrundoesburg.nl
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.