dinsdag 28 september 2021 | WEEK 39 |
HomeRhedenOranjefeesten in Rheden

Oranjefeesten in Rheden

RHEDEN – Regen, hagel en onweer waren voorspeld. In Limburg waren straten en kelders ondergelopen. Zo niet in Rheden; het was prachtig weer en de Kermis, Jaarmarkt en het Vogelschieten werden dan ook druk bezocht.

Het begon eigenlijk al op woensdag toen de eerste kermisattracties werden opgebouwd. De kermis ging pas op vrijdag echt van start. Het was weer een waar familiefeest voor jong en oud. De attracties werden het meest bezocht door de jongeren en hun ouders keken met genoegen toe hoe iedereen plezier had. Het terras bij Ons Huis was een uitstekende plek om onder het genot van een versnapering te genieten van het plezier van alle kermisgangers.
De zondag begon al vroeg met het opbouwen van de kraampjes voor de jaarmarkt. Alles stond al klaar toen de vroegste bezoekers kwamen. Het was een gezellige drukte met veel keuze voor iedereen. De jaarmarkt en de kermis sloten goed op elkaar aan, waardoor je van de jaarmarkt gemakkelijk kon doorlopen naar de kermis en andersom.
Op het plein bij de pomp was het een drukte van belang. ’s-Ochtends werd begonnen met alles klaarzetten voor het vogelschieten dat ’s-middags werd gehouden. Het Rhedens Fanfare Corps luisterde de jaarmarkt en het vogelschieten op door met hun slagwerkgroep “Herrie in Rheje” een fantastisch optreden te geven. Na drie schietronden was de door Arend Stemerding gemaakte vogel nog steeds niet geveld. Het duurde tot halverwege de vierde schietronde voordat de vogel er af werd geschoten door Eddy Liet, die hiermee de titel van schutterskoning 2016 voor zich opeiste. De nieuwe schutterskoning was dit ook al in 2008 en hij heeft beloofd om elke acht jaar de titel op te eisen.

De door de Oranjevereniging “Rheden voor Oranje” georganiseerde Oranjefeesten waren zeer geslaagd en er wordt nu al uitgekeken naar de editie van volgend jaar.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

Brandweer Doesburg neemt afscheid van Rudi Polman

DOESBURG - Tijdens de oefenavond heeft brandweer Doesburg na 27 afscheid genomen van brandweerman Rudi Polman. Na een ludieke oefening werden hij en zijn...

Brandweer redt cavia uit speeltoestel in Velp

VELP - Vrijdagmiddag 17 september rukte de brandweer in Velp uit naar Nieuwstraat voor een dier in nood. Ter plaatste bleek het te gaan...

Kunst (uit) Dieren in Dorpshuis Rheden

RHEDEN - Drie deelnemers van Kunst bij de Buren in de wijk Dieren Noord-Oost maken nu een uitstapje naar Rheden. Joke Gabriël, Gea Wissels...

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN - Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats...
- Advertisment -