Home / Brummen / Brummense imkers energieneutraal

Brummense imkers energieneutraal

BRUMMEN – De Brummense Imkersvereniging is nu energieneutraal. De vereniging beschikt sinds een jaar over zonnepanelen en dit levert zelfs zoveel energie op, dat de nodige wattages aan het net kunnen worden terug geleverd. Hierbij dragen de imkers een klein steentje bij aan het voornemen van de gemeente Brummen om in 2030 energieneutraal te zijn.

Personeel van SVS Solar (partner van Brummen Energie) is druk in de weer met het monteren van de panelen. Het frame is gemaakt en gedoneerd door Gelderland Hekwerken. De Rabobank heeft de panelen gefinancierd de fiscus heeft volgens de regels de btw terug gestort. De imkersvereniging is ook lid van Brummen Energie wat ook nog voordelen kan opleveren.
Het plaatsen van de zonnepanelen was onderdeel van het duurzaamheidsproject van de imkers. Voor het imkeren zijn diverse apparaten gekocht bij het bijenhuis, zodat nieuwe imkers een goede begeleiding kunnen krijgen en de kosten van het imkeren laag kunnen blijven. Nieuwe imkers hoeven dan niet dubbel te investeren en kunnen gebruik maken van de slingerruimte.
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.