Home / Regio / Rheden investeert in fietsroutenetwerk

Rheden investeert in fietsroutenetwerk

GEM. RHEDEN – Een goed fietsroutenetwerk vindt de gemeente Rheden erg belangrijk en wil daar daarom ook financieel aan bijdragen. Zowel structureel als incidenteel. Dit doet de gemeente onder andere door de fietsroutes beter aan te laten sluiten bij datgene wat Rheden op recreatief en toeristisch gebied te bieden heeft.

Jaren geleden is op de Veluwe, als eerste in Nederland, het fietsknooppuntensysteem geïntroduceerd. Een systeem waarbij fietsers een eigen route kunnen uitstippelen door de mooie natuur, langs uitkijkpunten, monumenten en meer. Via de knooppunten kan de bezoeker ook kiezen voor een stop bij de plaatselijke horeca. In de regio Arnhem-Nijmegen bestaat ook een fietsknooppuntensysteem. Het Veluws’ systeem is inmiddels verouderd. Op initiatief van de gemeenten Ermelo en Apeldoorn is een plan bedacht om het systeem te vernieuwen naar de wensen van deze tijd. Dit jaar heeft de gemeente Rheden een overeenkomst voor vijf jaar ondertekend en is er geld beschikbaar gesteld hiervoor.

Met een éénmalige bijdrage van 17.000 euro wil de gemeente nu ook bijvoorbeeld het Rondje IJsselkop (De Steeg/Havikerwaard-Doesburg-Zevenaar-Rheden-De Steeg/Havikerwaard), het dorpscentrum van Laag-Soeren en de Posbank in het fietsknooppuntensysteem opnemen.
Omdat het aantal kilometers van de route toeneemt, is de structurele bijdrage van de gemeente Rheden voor het fietsroutenetwerk verhoogd tot 8.000 euro per jaar. Hiervoor plaatst de gemeente onder andere nieuwe bordjes en informatiepanelen bij calamiteiten.

Wethouder Nicole Olland: “Een toeristische en recreatieve gemeente als Rheden heeft baat bij een optimaal netwerk voor fietsers. Daarom is het goed om deze kwaliteitsinvestering te doen, zowel éénmalig als voor de lange termijn. Bezoekers en ondernemers profiteren van deze mooie fietsroutes. Voor ondernemers betekent het namelijk dat bezoekers hen beter weten te vinden en zo hopelijk meer uitgeven. Dit past precies in ons Masterplan toerisme en recreatie waar we als gemeente mee bezig zijn samen met onze toeristische partners; een betere afstemming en samenwerking met elkaar.”
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.