Home / Rozendaal / Het Rhedens speelt Parlement

Het Rhedens speelt Parlement

ROZENDAAL – Van maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei deden tien vwo 4 leerlingen van Het Rhedens Rozendaal mee aan het Model European Parliament (MEP) Gelderland. Bij deze conferentie spelen jongeren uit Gelderland het Europees Parlement na. Ieder delegatielid heeft zijn eigen commissie en bijbehorend vraagstuk. Hij of zij moet samen met de commissieleden van de andere delegaties een resolutie opstellen, en deze zal uiteindelijk tijdens de plenaire zittingen in de raadszaal van het stadhuis in Arnhem worden behandeld.

De tien leerlingen van Het Rhedens Rozendaal zijn tijdens Studium Generale (een verrijkingsprogramma waarmee je je opleiding kan verbreden en verdiepen) door oud-MEP-deelnemers Daniel Wesselink uit vwo 5 en Emma Klinkenbijl uit vwo 6 goed voorbereid op de conferentie. Dat heeft er mede voor gezorgd dat in een deelnemersveld van dertien Gelderse scholen de delegatie uit Rozendaal, na het Gymnasium Apeldoorn, als tweede uit de bus kwam.
De delegatie van Het Rhedens bestond uit Robbert de Gans, Leonie Thunnissen, Iris Werre, Jeroen van der Veen, Emma van der Stok, Joris Thijsse, Justus Rutten, Fabienne Evers, Chariya van Dolder en Bo van Maanen. De delegatie van Het Rhedens Rozendaal vertegenwoordigde Spanje. De conferentieweek werd op maandag geopend in het Posttheater in Arnhem, waar de delegatieleider Robbert de Gans een indrukwekkende landenspeech hield.
 

Lees ook

Afscheid van een bijzondere juf

ROZENDAAL – Veel basisscholen kennen het fenomeen. Zo’n juf die met de school vervlochten lijkt. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.