Home / Dieren / Schoolproject Afrika

Schoolproject Afrika

DIEREN – Een aantal weken hebben de kinderen van de A.M.G.Schmidt School gewerkt aan het schoolproject “Afrika”. Op woensdag 25 mei kregen de ouders de gelegenheid om onder het genot van een kop koffie en een Marokkaans hapje de Afrikaans ingerichte klassen te bewonderen. Donderdag 26 mei werd het project feestelijk afgesloten in samenwerking met de stichting UP4S. Deze stichting biedt weeskinderen en kansarme kinderen in Oeganda een warm thuis en een goede schoolopleiding. Om meer bekendheid aan de stichting te geven en om geld in te zamelen wordt er door het kinderkoor uit Oeganda een tournee door Nederland gemaakt om geld in te zamelen. Het kinderkoor uit Oeganda heeft de kinderen van de A.M.G. Schmidt School te Dieren op een indrukwekkende manier leren zingen, dansen en djembe spelen. Aan het eind van de middag was er een spetterend optreden op het plein voor de kinderen, ouders en buurtbewoners en kon men het goede doel steunen door mooie spulletjes te kopen op de “Afrikaanse markt”.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.