Home / Regio / Gemeente en partners werken aan Masterplan Toerisme

Gemeente en partners werken aan Masterplan Toerisme

GEM. RHEDEN – Voor de gemeente Rheden is het duidelijk dat toerisme een belangrijke economische sector is en dat dat vooral moet zo blijven in de gemeente. Daarom is een Masterplan Toerisme opgesteld. Op 6 juni gaat de gemeente met toeristische partners in gesprek over het conceptplan dat is opgesteld na alle input die geleverd is.

Zo’n 2 miljoen dagjesmensen recreëren jaarlijks in de gemeente Rheden, er zijn ongeveer 100.000 overnachtingen en de bezoekerservaringen zijn positief. Ongeveer 5 procent van de werkgelegenheid is verbonden aan toerisme. Het zorgt voor werkgelegenheid en voor voorzieningen als wandel- en fietspaden en winkels.
In het Masterplan Toerisme staat wat de partijen gezamenlijk willen bereiken op het gebied van toerisme. De belangrijkste opgaven zijn de sterke naam Veluwezoom nog verder uitbreiden, voor goede en actuele informatievoorziening zorgen zodat de bezoeker een gastvrij verblijf ervaart en graag terugkomt, zorgen voor een betere verspreiding van bezoekers in het natuurgebied, de dorpen en de IJssel en het verbeteren van de organisatie en financiering van de uitvoeringskracht van ondernemingen en organisaties.

Bij het Masterplan Toerisme hoort ook een uitvoeringsagenda waarin de concrete projecten en activiteiten voor de komende jaren staan. Hierin zoeken de partners nadrukkelijk samenwerking en gezamenlijke verantwoordelijkheid met het liefst al haar partners. Waar mogelijk worden nu al nieuwe projecten en activiteiten, die passen in het masterplan, opgepakt.
Wethouder Nicole Olland: “Ik vind het belangrijk dat we met elkaar dit masterplan opstellen én uitvoeren. Natuurlijk zal de gemeente haar (financiële) steentje bijdragen maar we kunnen het toerisme als gemeente Rheden niet alleen oppakken. Daar hebben we elkaar voor nodig.”

Voor de bijeenkomst op 6 juni is de toeristisch-recreatieve sector uitgenodigd, de leden van het Toeristisch Platform Veluwezoom, belangenverenigingen, de oudheidkundige kring, landgoed- en natuurbeheerders, evenementenorganisaties, ondernemersverenigingen, een aantal betrokken inwoners en raadsleden. De heer Jurriaan de Mol, directeur RBT KAN, zal met zijn kennis van de regio, de politiek en de toeristische praktijk de bijeenkomst leiden. Ook wethouder Nicole Olland is op de avond aanwezig. Geïnteresseerde inwoners kunnen het concept-masterplan inzien via www.rheden.nl/masterplantoerisme. Ook is het mogelijk daar een reactie achter te laten.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.