Home / Rheden / Jarig Rheko gaat duurzaam

Jarig Rheko gaat duurzaam

RHEDEN – Op zaterdag 28 mei heeft de Rhedense korfbalclub Rheko in een feestelijke bijeenkomst haar zonnepanelen officieel in gebruik genomen en ook haar 55e verjaardag gevierd. Wethouder Constans Pos verrichtte op deze zonovergoten en drukbezochte dag de
symbolische ingebruikname van de zonnepanelen. Hij complimenteerde Rheko met de aanschaf van de zonnepanelen en de andere activiteiten voor verduurzaming.
Ook roemde hij de crowdfunding-actie van Rheko als een voorbeeld voor andere verenigingen en was hij blij te horen dat de werkgroep Duurzaamheid klaar staat om andere verenigingen van tips en adviezen te voorzien. Na de officiële handeling ging het feest door met de laatste competitiewedstrijden van het seizoen (met wisselende resultaten), een kampioenenparade, een barbecue en de Rheko’s got talent feestavond. Rheko heeft de zonnepanelen afgelopen februari door de firma Solix laten plaatsen op het clubhuis de Korf om haar steentje bij te dragen aan een duurzame wereld. De bijbehorende crowdfunding-actie was een groot succes, met dank aan leden, sponsoren en anderen die de club een warm hart toedragen. Door de eigen opwekking van elektriciteit en aanvullende energiebesparende maatregelen zal Rheko niet alleen groener, maar ook financieel krachtiger worden.

duurzaam@rheko.nl
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.