Home / Doesburg / Doesburg krijgt vanaf volgend jaar Regiotaxi

Doesburg krijgt vanaf volgend jaar Regiotaxi

DOESBURG – De gemeente Doesburg gaat vanaf 1 januari 2017 over op de Regiotaxi. De huidige vervoersregeling vervalt op die datum. Doesburg heeft zich namelijk aangesloten bij de onlangs opgerichte ‘Bedrijfsvoerings-organisatie regio Arnhem-Nijmegen’. Deze organisatie is opgericht om het vervoer voor speciale doelgroepen regionaal te organiseren. In totaal hebben negentien gemeenten zich daarbij aangesloten.

De gemeente Doesburg wil graag samenwerken op het gebied van het vervoer voor speciale doelgroepen. Dit ‘doelgroepenvervoer’ gaat over het vervoer van mensen met een beperking, die niet in staat zijn met het openbaar vervoer te reizen. Ook het leerlingenvervoer en kleinschalig lokaal vervoer zoals de Plusbus valt hieronder.
Wethouder Peter Bollen: “Het doel van de regionale samenwerking is het maatwerkvervoer voor speciale doelgroepen slimmer, klantvriendelijker en beter afgestemd op de mogelijkheden van de inwoners te organiseren. Op deze manier kan er een kwalitatief goed vervoer worden gerealiseerd met ondersteuning van de provincie.”

De gemeente Doesburg had een status aparte op vervoersgebied. Er werd tot op heden geen gebruik gemaakt van de diensten van de Stadsregio of van de Regiotaxi. Doesburg had een speciale vervoersregeling voor mensen met een beperking die niet met het openbaar vervoer kunnen reizen. Deze regeling hield in dat men een bijdrage, tot een maximum van € 91,- per maand ontvangt om zelf het noodzakelijke vervoer te betalen.
Onderdeel van het doelgroepenvervoer is de Regiotaxi Gelderland. Reden om de huidige vervoersregeling vanaf volgend jaar op te zeggen. Naast de Regiotaxi, die zich vooral richt op het regionale vervoer, blijft de Plusbus in Doesburg een belangrijk rol vervullen in het lokale vervoer.

Met alle inwoners van Doesburg die gebruik maken van de huidige vervoersregeling is inmiddels een gesprek gevoerd. Op basis van dat gesprek is de behoefte van de gebruiker aan speciaal vervoer opnieuw vastgesteld. Een deel van de gebruikers krijgen volgend jaar een Wmo-pas waarmee ze gebruik kunnen maken van de Regiotaxi. Anderen zullen vanaf volgend jaar een PGB krijgen waarmee ze nog steeds hun eigen vervoer kunnen inkopen. Ten slotte heeft een deel van de gebruikers geen vervoersbehoefte meer of is een andere oplossing gevonden. Voor inwoners ouder dan 65 jaar blijft de afspraak met BRENG geldig. Voor € 100,- per jaar koopt men een abonnement voor vervoer in de gehele regio Arnhem/Nijmegen.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.