Home / Leuvenheim / Niels Joosten niet terug als burgemeester van Doetinchem

Niels Joosten niet terug als burgemeester van Doetinchem

LEUVENHEIM / DOETINCHEM – Niels Joosten heeft in overleg met de commissaris van de Koning in de provincie Gelderland besloten om zijn functie als burgemeester van Doetinchem met ingang van 1 juli 2016 neer te leggen. De voormalige burgemeester van Brummen krijgt zijn huis in Leuvenheim maar niet verkocht.

Joosten had enkele weken geleden een ‘time-out’ gekregen van de commissaris van de Koning in verband met privé omstandigheden. Gedurende de time-out is Joosten tot de conclusie gekomen dat hij niet zal terugkeren als burgemeester van Doetinchem

Onder privé omstandigheden wordt onder meer verstaan het niet kunnen verkopen van de woning in Leuvenheim, in zijn vorige standplaats Brummen en de woonlasten in zijn huidige standplaats (Doetinchem) en de nieuwe privé omstandigheden. Joosten is onlangs gescheiden. Hij zou, in tegenstelling tot eerdere berichten, tot 5 februari 2017 gebruik kunnen blijven maken van de vergoeding voor dubbele woonlasten. Hier ziet hij van af. Hij acht het niet waarschijnlijk dat hij zijn woning in Brummen voor die tijd zal verkopen.

Voormalig gedeputeerde Annemieke Traag is op 15 april reeds benoemd als waarnemend burgemeester. Zij zal tot de benoeming van een nieuwe kroonbenoemde burgemeester aanblijven als waarnemend burgemeester van de gemeente Doetinchem.
 

Lees ook

Leuvenheim wandelt

LEUVENHEIM – Op zondag 5 november hield Leuvenheims Belang een herfstwandeling. Met zo’n 15 dorpsgenoten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.