Home / Loenen / Schaapscheerdersfeest Loenen met oude ambachten en muziek

Schaapscheerdersfeest Loenen met oude ambachten en muziek

LOENEN – Op zaterdag, 4 juni wordt op het terrein van café Den Eikenboom in Loenen het jaarlijks Schaapscheerdersfeest gehouden. Op die dag zullen de schapen van de kudde uit de Loenermark door tien scheerders op ambachtelijke wijze (en dat is met de scheerdersschaar) van hun wollen jasje worden ontdaan.

De schapen worden onder begeleiding van de Boerenkapel De Plaggestekers om 08.30 uur vanaf het wildrooster van de Loenermark naar het feestterrein begeleid.

Op het terrein staan vele kramen waar hobbyisten hun waren verkopen, onder andere gerecyclede kaarsen; kralen maken; keramiek schalen en kopjes. Er worden pannenkoeken en oliebollen gebakken voor het goede doel. Verder zijn er diverse oude ambachten te zien waaronder; het haren van de zeis, manden vlechten, stoelenmatten; kantklossen; bezembinden en papier scheppen. De bezoekers kunnen de vachten van de schapen ter plaatse kopen.
Verder kunnen de kinderen zich laten schminken.

Aan het eind van de dag om 16.00 uur zal ter plaatse de trekking van de loterij plaatsvinden.De entree is gratis en het feest is van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Gelijktijdig met dit scheerdersfeest wordt in Loenen ook de vanaf 10.00 uur bij de RK Kerk de pleinmarkt gehouden. Op deze rommelmarkt is van alles te koop. Vanaf 10.00 uur rijdt er steeds een paardentram (gratis) tussen beide evenementen.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.