Home / Klarenbeek / Pieter van Vollenhovenprijs voor echtpaar Krepel

Pieter van Vollenhovenprijs voor echtpaar Krepel

KLARENBEEK – Om een oud fabriekscomplex om te vormen tot een bekend Landgoed met galerie, is een lange weg om te gaan. Het echtpaar Jan Richard en Rikie Krepel uit Klarenbeek is dit gelukt. Het oude Krepelcomplex aan de Kopermolenweg heeft een landelijke bekendheid gekregen door kunstenaars die hier exposeren.

Diverse verbouwingen en nieuwe activiteiten maakten het complex tot het landgoed wat het nu geworden is. Voor hun inspanningen kreeg het echtpaar de Pieter van Vollenhovenprijs 2016 uitgereikt. Pieter van Vollenhoven en andere hoge gasten kwamen er speciaal voor naar Klarenbeek. De prijs (een beeld en geldbedrag) werd door Van Vollenhoven tijdens deze feestelijke middag uitgereikt in de galerie.

De Pieter van Vollenhovenprijs is een jaarlijks terugkerende prijs aan een particulier of organisatie, die de uitdaging aangaan om een monument een nieuwe bestemming te geven. De nieuwe bestemming van de gebouwen op het landgoed is in het oog gesprongen van de jury. Deze jury, met als voorzitter Pieter van Vollenhoven, specialisten en deskundigen op het gebied van cultureel erfgoed en het herbestemmen daarvan hebben daarom gekozen voor Landgoed Klarenbeek.

De jury vond dat de familie Krepel de prijs voor haar doorzettingsvermogen in ontvangst mag nemen. Zij durfden de bakens te verzetten in veranderde tijden. Toen de productie van luxe houten verpakkingen werden overgeplaatst naar Polen wist de familie de leegstaande gebouwen een nieuwe functie te geven. Er werd gestart met exposities in de galerie. Daarnaast besteden zij veel zorg en aandacht aan de wijze van restaureren.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.