Home / Doesburg / Montmartre in Doesburg

Montmartre in Doesburg

DOESBURG – Afgelopen zondag werd de eerste Montmartre markt gehouden in Doesburg. In de Roggestraat waren een behoorlijk aantal kramen opgesteld met daarin een diversiteit aan kunst, brocante- en oude voorwerpen.

Zoals het hoort op de Montmartre, was ook de horeca open en de terrasjes zaten vol. Gelukkig bleef het overwegend droog, zodat iedereen kon genieten van de mooie spullen op de kramen en de sfeer. Het Montmartre in Doesburg mag zonder meer geslaagd genoemd worden: gezellig, druk en een heel fijn sfeertje. Dit stukje Doesburg werd al vaker het Montmartre van Doesburg genoemd, het heeft ook een beetje de sfeer van de Franse wijk rond de Sacré-Cœur.
Er komen in de zomer nog drie Montmartre markten, op laatste zondagen van juni, juli en augustus. Montmartre in Parijs werd bekend om de vele drankgelegenheden, waaronder de Moulin Rouge. Tijdens de tweede helft van de 18e eeuw kwamen er steeds meer kunstenaars in Montmartre wonen. Dat zorgde er voor dat de wijk naam maakte als broeiplaats voor kunst. Het verklaarde ook de opkomst van winkeltjes met gebruikte spulletjes, want van de kunst leven betekent dikwijls ook armoede. De naam Montmartre is dan ook goed gekozen voor het evenement in Doesburg, want al deze genoemde ingrediënten waren aanwezig in Roggestraat en directe omgeving. – foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.