Home / Velp / Fragmentenfestival afgelast na weersvoorspelling

Fragmentenfestival afgelast na weersvoorspelling

VELP – Op zondag 29 mei zou het tweede Fragmenten-festival van Rheden plaatsvinden. Helaas kon dit niet doorgaan. Op zaterdag waren de voorspellingen uitermate beroerd. Het KNMI gaf een code geel waarschuwing in verband met kans op onweer en blikseminslag. Uiteindelijk viel het allemaal erg mee, maar dat was niet te voorzien.

Het is geen gemakkelijke beslissing om zo’n mooi festival af te zeggen. Er was een prachtig programma met 15 bands, muziek- en theaterverenigingen, kinderactiviteiten verzorgd door Atelier Xiexie, heerlijke versnaperingen verzorgd door Jansen en de Feijter en een prachtig podium opgebouwd door Rik Scholten en de Verfbrigade. De medewerkers van Cultuurbedrijf RiQQ en een groep geweldige vrijwilligers waren klaar voor een dag vol theater, muziek en dans.

Maar hoeveel werk en energie de voorbereidingen ook kosten, het zorgvuldig afwegen van de risico’s hoort ook bij een goede organisatie. Omdat de weersverwachtingen onweer aangaven, was dit risico wat RiQQ betreft niet te nemen, voor een festival tussen de bomen. Met een totale groep van 300 medewerkers en deelnemers, was het noodzakelijk deze beslissing een dag van te voren te nemen.

Er wordt gezocht naar een herkansing voor dit festival. RiQQ vindt het belangrijk om een podium te bieden aan de amateurkunstenaars van Rheden. Amateur betekent letterlijk ‘liefhebber’. Passie voor kunst en cultuur, dat is wat deze artiesten met elkaar gemeen hebben. Een passie die ook de medewerkers van RiQQ met hen delen. RiQQ is van mening dat meedoen aan en genieten van kunst- en cultuuruitingen mensen niet alleen verrijkt en versterkt, maar ook verankerd, soms verwonderd en àltijd verbindt. Daarom komt er zeker weer een Fragmentenfestival, mogelijk na de zomer, als start van het nieuwe seizoen.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.