Home / Velp / Asbest vrijgekomen bij schuurbrand

Asbest vrijgekomen bij schuurbrand

VELP – Bij een brand vrijdagochtend in een schuurtje achter een woning aan de Looierstraat in Velp, is asbest vrijgekomen. De brand werd rond 10.30 uur ontdekt en de brandweer had het vuur in het schuurtje snel onder controle. De bewoners van de woning hadden de avond ervoor een vuurtje gestookt in de tuin. De bewoonster had de restanten de volgende ochtend in de container gegooid die in de schuur stond, waarna deze vlam vatte. Het schuurtje en de container zijn volledig afgebrand.
De milieudienst van de gemeente Rheden bekeek waar het asbest overal is neergekomen. De brandweer heeft zich ter plaatse omgekleed in verband met mogelijk asbest op hun bluspakken, een en ander volgens de geldende brandweerprotocollen.
Er is ook daadwerkelijk asbest vrijgekomen, maar het is nog onbekend in welke hoeveelheden en hoe ver die verspreid zijn. Er zijn geen gewonden gevallen. – Foto: Timo Bouman / Persbureau Heitink

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.