dinsdag 28 september 2021 | WEEK 39 |
HomeLoenenLoenen werkt hard aan verbetering toerisme

Loenen werkt hard aan verbetering toerisme

LOENEN – In het restaurant van camping De Bosgraaf had zich een groot gezelschap uit Loenen verzameld om op uitnodiging van Lomivé en de Dorpsraad te praten over de optimalisering van het toerisme in het dorp. Al enkele keren waren verschillende werkgroepen bij elkaar geweest om hierover te spreken. Voor deze thema-avond waren dit keer ook enkele gasten uitgenodigd.

Esther Aleman, van de site Loenen op de Veluwe, die deze avond had voorbereid, sprak een welkomstwoord en vertelde over het doel van deze avond: het informeren en activeren van nieuwe initiatieven ten aanzien van toerisme in en naar Loenen en omgeving. Ze was erg blij met de grote opkomst van betrokkenen bij het Loenense toerisme en de vrijetijds-sector.

Aleman liet weten wat er in de afgelopen maanden allemaal is gebeurd. Zij gaf een overzicht betreffende de ontwikkelingen rondom de schaapskooi, de Middelste Molen, bij de Waterval, de Uitkijktoren, Ereveld en nieuwe wandelpaden. Zij was er trots op dat er al zoveel tot stand was gekomen. Maar het kan volgens Aleman nog meer en beter.
Vanuit de gemeente Apeldoorn kwam Roelof de Graaf deze avond vertellen over de visie Welkom in Apeldoorn en de Veluwe. Ook was Bastiaan Overeem uitgenodigd om te vertellen over de organisatie VisitVeluwe. Hij maakte duidelijk dat dorpen en steden op de Veluwe hiervan voordeel hebben. Hij wees er op dat het belangrijk is dat alle schakels van de toerist in de bezoekerscyclus positief zijn. Loenen kan hieraan nog wel het een en ander verbeteren. In Loenen wordt duidelijk een VVV-informatiepunt gemist. Na de sluiting van drogisterij Bosman krijgt de toerist alleen nog wat folders bij enkele Loenense zaken. Overeem was blij met het instemming van Robert Bonder om in zijn Spar een VVV-informatiepunt in te richten. In de supermarkt aan de Eerbeekseweg krijgt dit een plek.
Er werd aangedrongen om de verwijsbordjes naar het VVV aan te passen. Ook kan er nog veel meer gedaan worden met de duizenden bezoekers die de Waterval bezoeken. Het parkeerterrein is vaak te klein. Een informatiebord wat Loenen allemaal te bieden heeft ontbreekt nog steeds. Tevens dient er wat aan de verkeersveiligheid worden gedaan.
Om alle aanwezigen inspraak te geven verdeelde Lomivé-voorzitter Frank Ruesink de aanwezigen in zes groepen die met elkaar over thema’s als nieuwe evenementen, informatieverbetering, PR en andere zaken te praten. Uit het verslag van de woordvoerders van deze gespreksgroepen kwamen veel nuttige zaken naar voren die de werkgroepen verder gaan uitwerken.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

Brandweer Doesburg neemt afscheid van Rudi Polman

DOESBURG - Tijdens de oefenavond heeft brandweer Doesburg na 27 afscheid genomen van brandweerman Rudi Polman. Na een ludieke oefening werden hij en zijn...

Brandweer redt cavia uit speeltoestel in Velp

VELP - Vrijdagmiddag 17 september rukte de brandweer in Velp uit naar Nieuwstraat voor een dier in nood. Ter plaatste bleek het te gaan...

Kunst (uit) Dieren in Dorpshuis Rheden

RHEDEN - Drie deelnemers van Kunst bij de Buren in de wijk Dieren Noord-Oost maken nu een uitstapje naar Rheden. Joke Gabriël, Gea Wissels...

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN - Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats...
- Advertisment -