Home / Dieren / Wandeling Zonder Grenzen in Dieren geslaagd

Wandeling Zonder Grenzen in Dieren geslaagd

DIEREN – Op 13 mei werd weer de Wandeling Zonder Grenzen gelopen. De Wandeling Zonder Grenzen wordt altijd georganiseerd door de Sportinstuif Gehandicapten Rheden en is bedoeld om mensen met een geestelijke handicap een mooie wandeltocht door het bos te laten lopen, met De Spelerij als start- en eindpunt. Omdat er natuurlijk ook begeleiders en andere vrijwilligers meelopen, geeft deze combinatie het idee ‘zonder grenzen’.

Jos en Riet Spanbroek ontvingen de deelnemers ook deze keer met groot enthousiasme en de muziek van Marit van Berkel en Paulien Goldebeld zorgde voor een vrolijke omlijsting.
Deze zesde keer was er prachtig wandelweer en het enthousiasme van de deelnemers was ook weer groot. De 70 deelnemers konden kiezen uit drie afstanden. Halverwege was een limonade-rustpunt, zodat de verhalen over de twee wilde zwijnen die gespot waren, de grote dwarse wortels over de paden en de ‘lekker lastige’ routebeschrijving uitgewisseld konden worden.Bij terugkomst bij de Spelerij kreeg iedereen een medaille en bleek de muziek zodanig aanstekelijk, dat iedereen naar beste kunnen weer in beweging kwam.

Voor de Sportinstuif Gehandicapten Rheden is deze avond één van de hoogtepunten van het jaar. Iedere zaterdagmorgen, het hele jaar door, is er in de sporthal van Theothorne een sportieve bijeenkomst die (be)geleid wordt door een groep vrijwilligers. De deelnemers komen uit de wijde omgeving van Dieren. Behalve een vrolijk sport- en spelgebeuren zijn er ook roei-, fiets- en stepsapparaten, waar onder zorgvuldige begeleiding getraind kan worden.
Iedereen is welkom om op zaterdagochtend om 09.00 uur eens te komen kijken in Theothorne. Er is altijd ruimte voor nieuwe deelnemers en er is altijd behoefte aan enthousiaste vrijwilligers om de deelnemers te begeleiden. Voor meer informatie over De Sportinstuif: www.sportinstuif.nl.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.