Home / Oosterhuizen / Tunnus Gierpette schutterskoning Oosterhuizen

Tunnus Gierpette schutterskoning Oosterhuizen

OOSTERHUIZEN – De Oranjefeesten in Oosterhuizen hadden niet te klagen over publieke belangstelling en deelname van de festiviteiten. Vrijdagmiddag feest voor de schooljeugd en ’s avonds vogelschieten. Zaterdag twee toernooien voor volleyballers en touwtrekkers. Ook een show van oldtimers en demonstraties van countrydansen.

Tunnus de Gierpette, is dit jaar schutterskoning geworden. In de derde ronde van de 129 schutters schoot Tunnus met het 323ste schot goed raak. Frieda Westeik werd de schutterskoningin. De linkervleugel was voor Robin Schut, de kop voor Rob Rotterdam, de rechtervleugel en staart voor Andre van de Kamp. Daarna was het een daverend schuttersfeest in de tent met drive-in show van Fairytale.

Het touwtrekken werd zaterdag weer door de TTC Oosterhuizen georganiseerd. Dit keer zes ploegen. Er was een felle strijd tussen de zwetende mannen. Het team PK-tjes ging met de eer strijken. Tweede werd TTV Boerhaar en derde TT Vriezenveen, vierde De Boerderij, vijfde PECO en zesde TTC Oosterhuizen. Volleybal blijkt ook nog in trek te zijn. Een flink aantal teams had zich weer aangemeld. De sporters vochten voor de overwinning. De wisselbeker was voor het team Derrann. Tweede werd Veld 3 en als derde eindigde het team GVO. In de tent was er ’s middags een demonstratie van country en westerndansen met live muziek.
Zaterdagavond was er een opperbeste stemming in de tent met de Perfect Showband. De pet ging weer tegen de zolder.
Maandag was er de bekende snuffelmarkt op het weiland naast de attracties. Wijd en zijd staat deze markt bekend als de grootste met de meeste sortering en variatie. ’s Morgens was het erg druk. Helaas ’s middags pech voor de bezoekers en standhouders door het mindere weer. Toch bleef de stemming prima in de feesttent met de Kisjeskearls met echte Normaal-rock DJ Robert Pouwels.
Tijdens het feest zette het bestuur van het Oranjecomité Oosterhuizen Adje Steenbergen even in het zonnetje omdat de familie Steenbergen al veertig jaar de kermisattracties regelt in Oosterhuizen. Er is altijd een prettige samenwerking.
 

Lees ook

Geslaagde kermis

OOSTERHUIZEN – De kermis in Oosterhuizen tijdens het Pinksterweekend was een groot succes. Voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.