Home / Dieren / Het zit er weer op!

Het zit er weer op!

DIEREN – Bijna duizend deelnemers telde de 51ste editie van de Dierense Avondvierdaagse. Donderdag werden ze traditiegetrouw ingehaald met veel bloemen, snoepmedailles en kleine presentjes.

Het begon maandag met één natte bende. Beide afstanden, de 5 en 10 kilometer, werden helemaal in de regen gelopen. Maar het mocht de pret niet drukken. En de rest van de week was het heerlijk wandelweer. Het bonte peloton van kinderen en begeleidende ouders genoot van de fraaie omgeving van Dieren. In het dorp zelf zorgde de sliert lopers voor enige opstoppingen, maar verkeersregelaars wisten alles daar in goede banen te leiden. "Het is gelukkig goed verlopen allemaal", meldt Michelle Hennekes dan ook namens de organisatie. Zij is als dochter van Theo Hennekes, die 26 jaar geleden de organisatie in Dieren overnam, inmiddels helemaal bij het evenement betrokken. "Leuk om te doen." Wel had ze een minpuntje te melden: "De hockeyclub maakte op de parkeerplaats van Het Nieuwland, waar we verzamelen voor de intocht, een hockeyveldje ter promotie van hun vereniging. Maar dat liet zo weinig ruimte over, dat we er met al die mensen niet uit de voeten kunnen. Ze helpen de intocht op die manier om zeep en dwingen ons een andere startplek voor de intocht te zoeken." – foto: Wencel Maresch

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.