Home / Rheden / Oevers weer stukje schoner

Oevers weer stukje schoner

RHEDEN – Medewerkers van IVN Gelderland en werknemers van advies- en ingenieursbedrijf MWH uit Arnhem struinden donderdagmiddag langs de oevers van de IJssel in Rheden om zwerfaval op te ruimen. Het was de start van de Schone Rivieren Estafette, opgezet door IVN-Gelderland.

Joline Weerdt, regiodirecteur IVN: “Doelstelling van IVN is om de natuur weer terug te brengen in de harten van mensen. In Nijmegen zijn al opruimacties voor zwerfafval langs de Waal die enorm aanslaan. Dat kan in de regio Arnhem ook, dachten wij. Uiteindelijk ontstond het idee bedrijven te benaderen die dichtbij de IJssel werken”. En dat heeft gewerkt. Het Arnhemse bureau MWH kon zich erg vinden in de actie en was beried een mooi bedrag te schenken. Ook was het het eerste bedrijf dat de handschoen heeft opgepakt om de oevers van de rivier schoon te maken. Weerdt: “Hopelijk meldt het volgende bedrijf zich snel om de handschoen weer over te nemen.”
In totaal zijn tien vuilniszakken volgemaakt. Uiteenlopend van visdraad tot flesjes bier, maar ook bijzondere gevallen zoals kastonderdelen, enkele schoendozen, en zelfs stukken van een oude versterker. Ook de gemeente Rheden waardeert dit initiatief en stelde afvalknijpers, handschoenen en vuilniszakken beschikbaar. Een dag later haalden medewerkers van Rheden de volle vuilniszakken afval op.

 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.