Home / Beekbergen / Week van de begraafplaats; verborgen tuinen

Week van de begraafplaats; verborgen tuinen

BEEKBERGEN – De week van de Begraafplaats begint een traditie te worden: Van zaterdag 28 mei tot en met zondag 5 juni is er een week lang aandacht voor alle aspecten die begraafplaatsen in Nederland te bieden hebben met als doel de toegang tot de begraafplaatsen toegankelijker te maken en bezoekers te informeren over de diverse mogelijkheden rond begraven en cremeren. Op donderdag 2 juni aan de Koningsweg 20 in Beekbergen.

Het thema van de derde editie is: “Verborgen tuinen van Nederland’. Veel Nederlandse begraafplaatsen zijn een oase van rust waar de natuur hoogtij viert. Tijdens deze week worden in de gemeente Apeldoorn om 15.30 en om 17.00 uur rondleidingen over diverse begraafplaatsen georganiseerd met aandacht voor grafmonumenten, flora en fauna.

Dit jaar voor het eerst slaan vier Apeldoornse uitvaartondernemers tijdens de week van de Begraafplaats de handen ineen: Rouwcentrum Rouwenhorst, Eijgelaar Natuursteen, Uitvaartverzorging Kramer en Monuta staan voor de bezoekers van de open dagen klaar. Zij worden daarin gesteund door de gemeente Apeldoorn.

Op maandag 30 mei is men vanaf 15.00 uur welkom op begraafplaats Heidehof Engelanderholt 97 te Ugchelen; op dinsdag 31 mei aan de Ramsbrugweg 10 in Wenum Wiesel; op woensdag 1 juni aan de Soerenseweg 71 in Apeldoorn en op donderdag 2 juni aan de Koningsweg 20 in Beekbergen.
 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.